Cornuri sarate cu cascaval/branza


 Ingrediente (pentru aprox. 24 buc - depinde de mărimea cornurilor):

- 600 gr făină (eu am folosit 000)
- 2 ouă
- 2 lingurițe rase sare
- 2 lingurițe zahăr
- 7 gr drojdie uscată
- 300 ml lapte călduț
- 110 ml ulei
- 1 ou și susan pentru uns cornurile

Eu am folosit mixerul pentru frământarea aluatului.

Adaugăm făina, ouăle, zahărul, sarea, drojdia in bolul mixerului și începem sa mixăm adăugând treptat si laptele.
Lăsăm mixerul să amestece 4 - 5 minute și apoi adăugăm jumătate din cantitatea de ulei, lăsăm la frământat până este bine încorporat uleiul și apoi adăugăm restul uleiului.
Mai lăsăm la frământat aluatul până este încorporat bine uleiul.

Lăsăm aluatul deoparte la crescut, în bolul acoperit cu folie alimentară sau cu un prosop de bucătărie, pentru aprox. 1 - 1,5 h.

Apoi scoatem aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și îl împarțim în 4.
Fiecare sfert îl întindem în fâșii lungi, cu lățimea de aprox. 17 cm. Apoi tăiem aluatul pe lungime in 6 dreptunghiuri, pe care le crestăm la un capăt. La celălalt capăt punem bucățile de cașcaval/brânză și rulăm spre capătul crestat.

Le așezăm în tavă pe hârtie de copt, le mai lăsăm 10 min la crescut în tavă, le ungem cu oul bătut, presărăm susanul și le punem la copt în cuptorul încins la 180º C, pentru aprox. 30 - 35 min, sau pănă sunt aurii.

Sunt delicioase!






Comentarii