O reteta de cheesecake delicios, cu aroma de lime, foarte cremos si racoros.
Dupa reteta lui Chef Bontea.
Ingrediente:
320 gr biscuiti
150 gr unt
800 gr crema de branza
400 gr smantana (eu folosesc cu 25% grasime)
300 ml smantana lichida (cu cel putin 30% grasime)
240 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat (sau seminte de vanilie)
2 buc lime
4 oua intregi + 1 galbenus
4 linguri amidon
400 gr smantana cu 25% grasime
3 linguri de zahar (si lime-ul ramas de la crema)
Incepem prin prepararea "blatului", compus din biscuitii sfaramati fin (la blender sau prin masina de macinat nuca), peste care adaugam untul topit.
Amestecam bine biscuitii cu untul si apoi ii asezam intr-o tava detasabila si presam bine cu o spatula pe fundul tavii.
Pana preparam crema de branza se da tava la frigider.
Pentru prepararea cremei se adauga crema de branza cu zaharul si zaharul vanilat intr-un castron si se amesteca fie cu telul, fie cu mixerul pentru 1 min.
Se adauga smantana, smantana lichida, se amesteca bine, apoi se adauga pe rand ouale.
Cand sunt omogenizate toate ingredientele se adauga amidonul si lime-ul (coaja rasa si sucul de la un lime) si se amesteca.
Se toarna compozitia in tava, peste blatul de biscuiti si se coace 10 min la 220° C si apoi 30 de min la 110° C.
O sa observati ca e destul de moale, cand miscati tava, crema trebuie sa "tremure" la mijloc.
Nu va speriati, este copt, asa trebuie sa ramana.
Se opreste cuptorul si se mai lasa asa in cuptor pentru 1 h.
Este important sa se respecte timpul de coacere si sa se lase in cuptor o ora sa se domoleasca, pentru a ramane un cheesekcake cremos.
Dupa ce s-a racit, se pregateste stratul de smantana care va acoperi cheesecake-ul.
Smantana se amesteca bine cu cele trei linguri de zahar, ca sa se topeasca putin zaharul, si se adauga coaja rasa si sucul de la jumatate de lime (sau dupa gust, cat de acrisoara o preferati).
Nu va ingrijorati daca smantana devine lichida, pentru ca se va intari la frigider.
Se toarna smantana cu zaharul si lime-ul peste crema si se da tava la frigider, unde ar fi de preferat sa o lasati peste noapte.
Rezultatul este unul delicios, potrivit pentru toate gusturile.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu