Pizza rolls (rulouri cu branza si bacon)

Ideea mi-a venit din dorința de a pregăti o cină rapidă și gustoasă.
Astfel, am frământat rapid un aluat și am realizat niște rulouri gustoase și consistente.

Ingrediente:

 Aluat:
- 350 gr faină
- 6 gr sare
- 2 gr amestec condimente (ierburi de Provence am folosit eu)
- 2 gr oregano
- 4 gr drojdie uscată
- 160 ml apă călduță
- 4 linguri ulei de măsline

Umplutura:
- ketchup / sos de roșii
- cașcaval / brânză / mozzarella
- bacon / salam / șuncă

Pentru aluat, adăugăm toate ingredientele într-ul bol și frământăm, pentru aprox 5 min, un aluat mai moale.

Se lasă la crescut aprox. 30 de min și apoi se întinde o foaie dreptunghiulară de aprox. 1 cm grosime, pe blatul de lucru presărat cu făină.

Am uns aluatul cu un strat de ketchup, am așezat feliile de cașcaval și feliile de bacon, și am rulat aluatul sub forma unei rulade, din care ulterior am tăiat 9 bucăti.


Apoi, le întoarcem și le așezăm în tava de copt. Le mai lăsăm 10 min la crescut în tavă și le ungem cu ou bătut.



Le dăm la copt la 180º C pentru 16 min, apoi le scoatem și presărăm mozzarella rasă pe deasupra și le mai dăm la cuptor pentru 13 - 14 min.


Le puteți servi cu ketchup sau orice alt sos preferați.


Poftă bună!

Comentarii