Cremșnit

 

Ingrediente:

- 1 pachet foi pentru cremșnit din comerț
- 1,5 l lapte
- 10 gălbenușuri
- 350 gr zahăr + 3 linguri zahăr pudră
- 4 plicuri zahar vanilat
- un praf sare
- 50 gr amidon de porumb
- 4 linguri făină
- 100 gr unt
- 250 gr mascarpone
- 500 ml smântână pentru frișcă (min 30% grăsime) 

Mod preparare: 

Adăugăm într-o oală/cratiță gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat, amidonul, făina, sarea și, amestecând cu un tel, turnăm laptele in fir subțire până se omogenizează compoziția.

Punem crema la foc mediu și o fierbem până se îngroașă și devine ca o budincă (amestecând încontinuu).

O punem deoparte să se răcească puțin. 

Când este domoală adăugăm untul la temperatura camerei și mascarpone. Mixăm la viteză medie până este bine omigenizată. 

Turnăm crema peste o foaie de cremșnit și îl dăm la rece pentru aprox. 1 oră. 

După ce s-au răcit, batem frișca cu zahărul pudră si o intindem peste crema de vanilie. Sfărâmăm cealaltă foaie de cremșnit și presărăm pe toată suprafata, peste frișcă.  

Lăsăm la frigider câteva ore sau peste noapte.



Poftă bună! 





 





Comentarii