Ingrediente:
- 1 pachet foi pentru cremșnit din comerț
- 1,5 l lapte
- 10 gălbenușuri
- 350 gr zahăr + 3 linguri zahăr pudră
- 4 plicuri zahar vanilat
- un praf sare
- 50 gr amidon de porumb
- 4 linguri făină
- 100 gr unt
- 250 gr mascarpone
- 500 ml smântână pentru frișcă (min 30% grăsime)
Mod preparare:
Adăugăm într-o oală/cratiță gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat, amidonul, făina, sarea și, amestecând cu un tel, turnăm laptele in fir subțire până se omogenizează compoziția.
Punem crema la foc mediu și o fierbem până se îngroașă și devine ca o budincă (amestecând încontinuu).
O punem deoparte să se răcească puțin.
Când este domoală adăugăm untul la temperatura camerei și mascarpone. Mixăm la viteză medie până este bine omigenizată.
Turnăm crema peste o foaie de cremșnit și îl dăm la rece pentru aprox. 1 oră.
După ce s-au răcit, batem frișca cu zahărul pudră si o intindem peste crema de vanilie. Sfărâmăm cealaltă foaie de cremșnit și presărăm pe toată suprafata, peste frișcă.
Lăsăm la frigider câteva ore sau peste noapte.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu