- 250 gr de cafea măcinată
- 2 linguri ness
- 500 ml alcool dublu rafinat (eu am folosit de 60°)
- o păstaie de vanilie
- 900 ml lapte
- 400 ml smântână pentru frișcă (cu min. 30% grăsime)
- 520 gr zahăr
- 4 plicuri zahar vanilat / esență de vanilie de calitate
Adăugați cafeaua, nessul și alcoolul într-o sticlă și lăsați la macerat 10 zile la loc întunecos. Agitați amestecul in fiecare zi.
După cele 10 zile strecurați alcoolul prin tifon fin sau printr-un filtru de hârtie (de la filtrul de cafea). Mie mi-au rămas cam 320 ml alcool.
Puneți laptele, smântâna, zahărul și vanilia la fiert într-o oală, la foc mediu. După ce incepe să fiarbă lăsati aprox. 10 -12 min la fiert, la foc mic.
Când se răcește laptele adăugați alcoolul și lichiorul este gata.
O bunătate!
Comentarii
Trimiteți un comentariu