Aluat:
- 520 gr faina
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 200 ml lapte cald
- un praf de sare
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de portocala si/sau lamaie
- 1 plic drojdie uscata
- 20 gr unsoare
- 60 ml ulei
Crema de vanilie:
- 1 oua intreg si 1 galbenus
- 1 lingura rasa faina
- 75 gr zahar (3 linguri)
- doua plicuri zahar vanilat / esenta de vanilie de calitate
- 160 ml lapte
- 520 gr faina
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 200 ml lapte cald
- un praf de sare
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de portocala si/sau lamaie
- 1 plic drojdie uscata
- 20 gr unsoare
- 60 ml ulei
Crema de vanilie:
- 1 oua intreg si 1 galbenus
- 1 lingura rasa faina
- 75 gr zahar (3 linguri)
- doua plicuri zahar vanilat / esenta de vanilie de calitate
- 160 ml lapte
Decor:
- 1 ou
- 1 lingura lapte
Incepem cu pregatirea aluatului (eu l-am facut cu mixerul, dar daca il framantati cu mana, urmati aceeasi pasi):
Zaharul si drojdia le dizolvati in 100 ml lapte caldut si le lasati 5 min.
Adaugati in bolul mixerului faina, sarea si coaja de portocala, drojdia si ouale. Mixati cu paletele pentru aluaturi si adaugati cate putin din restul de lapte.
Framantati aprox. 5 min si apoi adaugati unsoarea topita si uleiul si mai lasati la framanatat aprox. 10 min (aluatul trebuie sa se desprinda de pe bol).
Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, dar daca vi se pare prea moale si nu se desprinde de pe marginile bolului mai adaugati cate putina faina pe rand.
Lasam aluatul la dospit aprox. 1h20 min, pana isi dubleaza volumul.
Al meu a crescut asa frumos incat a depasit marginile bolului :))
- 1 ou
- 1 lingura lapte
Incepem cu pregatirea aluatului (eu l-am facut cu mixerul, dar daca il framantati cu mana, urmati aceeasi pasi):
Zaharul si drojdia le dizolvati in 100 ml lapte caldut si le lasati 5 min.
Adaugati in bolul mixerului faina, sarea si coaja de portocala, drojdia si ouale. Mixati cu paletele pentru aluaturi si adaugati cate putin din restul de lapte.
Framantati aprox. 5 min si apoi adaugati unsoarea topita si uleiul si mai lasati la framanatat aprox. 10 min (aluatul trebuie sa se desprinda de pe bol).
Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, dar daca vi se pare prea moale si nu se desprinde de pe marginile bolului mai adaugati cate putina faina pe rand.
Lasam aluatul la dospit aprox. 1h20 min, pana isi dubleaza volumul.
Al meu a crescut asa frumos incat a depasit marginile bolului :))
Cat timp creste aluatul pregatim crema de vanilie.
Adaugam intr-o craticioara toate ingredientele, amestecam bine cu telul si punem pe foc si fierbem crema pana devine ca o budinca.
O lasam la racit si o sa umplem cornurile cu ea.
Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe blatul de lucru uns cu ulei si il impartim in 4.
Fiecare sfert il intindem intr-un cerc, pe blatul uns cu ulei, si il taiem in 8 triunghiuri.
Adaugam crema si rulam triunghiul.
Le asezam in tava si le mai lasam 15-20 min. Le ungem cu oul batut si amestecat cu lapte si presaram zahar brun.
Adaugam intr-o craticioara toate ingredientele, amestecam bine cu telul si punem pe foc si fierbem crema pana devine ca o budinca.
O lasam la racit si o sa umplem cornurile cu ea.
Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe blatul de lucru uns cu ulei si il impartim in 4.
Fiecare sfert il intindem intr-un cerc, pe blatul uns cu ulei, si il taiem in 8 triunghiuri.
Adaugam crema si rulam triunghiul.
Le asezam in tava si le mai lasam 15-20 min. Le ungem cu oul batut si amestecat cu lapte si presaram zahar brun.
Le dam la cuptorul preincalzit la 160° C pentru 25 - 30 de min, pana sunt rumenite.
Eu am umplut jumatate din cornuri cu nutella si puteti sa le umpleti si cu gem, ciocolata, nuca, stafide (dupa preferinte).
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu