Ingrediente (pentru 6-8 persoane):
- 2 ciolane de porc afumate
- 1 varza
- sare, piper, cimbru, sare de lamaie
- cate bucati de slaninuta (optional)
Eu am gatit ciolanul cu varza in vasul roman si a iesit o bunatate de preparat.
Pentru inceput umpleti vasul roman cu apa si lasati-l asa jumatate de ora.
Apoi goliti aproape toata apa si asezati ciolanele in ea, o acoperiti si dati la cuptor pentru aprox. 1,5 h la 190 grade C.
Taiati varza bucati mai marisoare, o amestecati cu sarea, piperul, cimbrul si putina sare de lamaie.
Apoi asezati varza in vas, ciolanul peste, slaninuta (daca puneti), puneti doua cani de apa si dati inapoi la cuptor pentru 1,5 h.
Rezultatul este delicios si puteti servi cu smantana si ardei iute!
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu