Tarta sarata (quiche) cu faina de migdale si umplutura cu ton si zucchini


 
Aluat:
- 250 gr faina de migdale
- 1 ou 
- 4 linguri de ulei de masline
- doi catei de usturoi
- doua linguri de apa
- patrunjel 
- sare
- piper 
- cimbru
- oregano 

Adaugati toate ingredientele de mai sus intr-un bol si framantati aluatul. O sa iasa un aluat destul de moale.
Il intindenti in tava de tarta si intre timp pregatiti umplutura.

Umplutura:
- 1 zucchini
- 1 conserva ton in suc propriu
- 2 oua
- 200 ml smantana lichida pentru gatit 
- 150 gr urda 
- jumatate de praz mai mic
- sare 
- piper 
Spalati dovlecelul bine, taiati codita si il radeti cu tot cu coaja. Adaugati tonul. 
Intr-un alt bol adaugati urda, ouale si smantana. Amestecati bine si adaugati-le peste dovlecel, amestecati si turnati compozitia peste aluat.

Puneti in cuptorul incalzit in prealabil la 180° C pentru 30 - 35 de min, pana este rumenita.


Pofta buna! 

Comentarii