Ingrediente pentru o tava cu diametrul de 18 cm
Blat:
2 oua mari sau 3 medii (sa fie la temperatura camerei)
3 linguri cu zahar
1 plic zahar vanilat
3 linguri făină
1/2 plic praf de copt
1 lingura cacao
4 linguri cu lapte
1 linguriță unt
Caramel:
150 gr zahar
200 ml frișcă naturală (min 30% grăsime)
200 gr alune prăjite și sărate
Crema:
250 gr mascarpone
120 gr unt de arahide (fie crocant, fie simplu)
3 linguri de zahar pudra
150 ml frișcă naturala (min 30% grăsime)
Glazură:
O ciocolata cu lapte
Lapte
Alune zdrobite
Incepem cu prepararea blatului.
Adaugati cele doua oua in bolul mixerului si mixati impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie pufoasa.
In acest timp puneti la incalzit laptele si untul, pana se topeste untul.
Cerneti faina impreuna cu cacaua si praful de copt si le adaugati peste oua. Amestecati cu o spatula cu miscari lente pentru a ramane compozitia pufoasa.
Incet adaugati si laptele cu untul topit si amestecati pana la omogenizare.
Turnati compozitia in tava si puneti in cuptorul incins la 160° C pentru 30 min.
Cand blatul este copt il scoateti din tava si il lasati la racit.
Dupa ce s-a racit blatul il taiati pe jumatate, asezati o jumatate pe suportul de tort si puneti un inel detasabil in jurul lui.
Acum urmeaza pregatirea caramelului cu alune.
Adaugati 150 gr de zahar intr-o tigaie/craticioara, il puneti pe foc si il lasati sa se caramelizeze. Cand zaharul este bine caramelizat adaugati frisca si lasati sa fiarba, pana se topeste zaharul si se mai ingroasa compozitia.
Cand compozitia este bine omogenizata adaugati alunele de padure si mai lasati 1 min pe foc.
Turnati caramelul peste blat si il puneti la racit in frigider jumatate de ora.
adaugati mascarpone intr-un bol impreuna cu untul de arahide si zaharul pudra. Mixati pana la omogenizare.
Separat, mixati frisca naturala, in care adaugati o lingura de zahar, dupa ce ati mixat si a crescut in volum.
Adaugati frisca peste crema mascarpone si amestecati cu o spatula.
Ornati cu ciocolata topita si alune zdrobite.
Rezultatul este unul delicios!
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu