Ingrediente (pentru o tava cu diametrul de 18 cm):
Blat - de data aceasta renuntam la biscuiti si preparam blatul de la 0:
- 210 gr faina
- 50 gr faina de migdale
- 40 gr zahar
- 50 gr zahar pudra
- jumatate lingurita sare
- 120 gr unt
- 50 gr oua
- 30-40 gr lapte
- 40 - 50 gr unt topit
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.
Crema:
- 550 gr crema de branza
- 110 gr zahar pudra
- 60 gr oua
- 60 gr smantana naturala pentru frisca (min. 30% grasime)
- doua plicuri zahar vanilat sau o lingura esenta de vanilie de calitate
- 20 gr amidon de porumb
Crema de branza, ouale si smantana pentru frisca trebuie sa fie la temperatura camerei.
Jeleu de mango (optional):
- 120 gr mango
- 50 gr mango taiat bucatele
- 60 gr suc de portocale
- 30 gr zahar
- 10 gr amidon
- 40 gr apa
- 5 gr gelatina
- 25 gr apa pentru gelatina
Jeleul il puteti face din orice alte fructe - se potrivesc bine si fructele de padure. Si, de asemenea, acesta este optional.
Puteti lasa cheesecake-ul simplu si il decorati cand este rece.
Incepem cu prepararea blatului: ingredientele uscate se adauga intr-un vas si se amesteca putin. Se adauga untul si se framanta pana se omogenizeaza. Adaugam si cantitatea de oua si se framanta pana se formeaza aluatul.
Punem aluatul la copt la 160° C pana devine auriu.
Cand este gata il lasam la racit.
Apoi adaugam 4 linguri de lapte si 4 linguri de unt topit si framantam.
Acesta trebuie sa fie sfaramicios, dar cand il strangem in pumn sa fie omogen - sa nu se sfarame.
Pana preparam crema, dam tava la frigider.
Adaugam ouale si smanatana pentru frisca si mixam in continuare la viteza mica, dar nu foarte mult. Doar pana sunt bine amestecate.
Turnam crema de branza in tava si dam la cuptor 12 min la 220° C si inca 35 de min la 110° C.
Stingem cuptorul si il mai lasam 1 h in cuptor.
Il lasam sa se raceasca la temperatura camerei si intre timp preparam jeleu de fructe, daca doriti sa faceti si jeleu.
Din 120 gr de mango facem un piure cu blenderul, il adaugam intr-o craticioara pt sos, adaugam sucul de portocale, restul de mango taiat bucatale si apa amestecata cu amidonul.
Separat amestecam gelatina cu apa si o lasam la hidratat.
Dupa ce fierbe piurelul pentru 3-4 min stingem focul, adaugam gelatina hidratata si amestecam bine.
Il lasam la racorit si il adaugam peste crema.
Dam la frigider cheesecake-ul pentru cateva ore.
Il decoram dupa preferinte.
Comentarii
Trimiteți un comentariu