120 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1,5 linguri dulceata de caise (optional)
2 linguri nuca de cocos
coaja rasa de lamaie
2 morcovi mari rasi (170 - 180gr)
150 gr de nuci (taiate marunt si prajite)
110 ml ulei
160 ml apa minerala
Crema:
2 linguri de faina
2 plicuri zahar vanilat
150 gr zahar
200 ml lapte de cocos/de soia/ de migdale
150 gr margarina (Rama pentru prajituri sau Unirea)
Incepem cu pregatirea blatului: intr-un castron se adauga faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, nuca de cocos, dulceata de caise, coaja si sucul de lamaie si se amesteca putin.
Se adauga treptat apa minerala impreuna cu uleiul si se amesteca cu un tel, pana la omogenizare.
Se continua cu morcovul si nuca taiata si prajita si din nou se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia astfel obtinuta se adauga in tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor la 170°C pentru aprox. 30 - 35 de min sau pana este rumenita.
Continuam cu pregatirea cremei:
Intr-o craticioara se adauga faina, zaharul, zaharul vanilat si laptele, se amesteca bine cu un tel si se pun pe foc, amestecandu-se incontinuu, pana devine ca o budinca.
Cand crema este gata o lasam la racit, iar cand este rece o mixam cu margarina.
Aceasta trebuie sa aiba o consistenta cremoasa.
Dupa ce s-a racit blatul, se intinde crema peste acesta si deasupra se presara cu nuca de cocos (sau ce doreste fiecare - nuca/bombonele/biscuiti sfaramati...)
Comentarii
Trimiteți un comentariu