O reteta mult mai simpla decat cea cu aluatul cu cartofi fierti si la fel de buna!
Ingrediente (pentru aprox. 24 de buc., in functie de cat de mari o sa fie):
- 500 ml apa
- 100 gr unt / untura / ulei / margarina (oricare dintre acestea se potriveste)
- un praf sare
- 460 gr faina
- 3 oua mari sau 4 mici
- un praf sare
- 460 gr faina
- 3 oua mari sau 4 mici
- prune
- 250 gr pesmet
- zahar
- zahar vanilat
- un varf cutit scortisoara (optional - doar daca va place)
- 250 gr pesmet
- zahar
- zahar vanilat
- un varf cutit scortisoara (optional - doar daca va place)
Apa cu grasimea si sarea se pun intr-o craticioara la fiert. Cand apa incepe sa fiarba se adauga toata faina deodata si se amesteca compozitia pana cand nu o sa mai fie cocoloase si incepe sa se desprinda de pe vas.
Se lasa la racit si apoi se amesteca cu ouale, adaugate pe rand.
Se scoate aluatul pe o plansa tapetata cu faina, se mai framanta putin si se face sul (ca o rulada). Se taie cate o bucata de aluat cu un cutit, se intinde bucata putin in mana, se aseaza pruna in mijloc si se modeleaza sub forma de sfera.
Se lasa la racit si apoi se amesteca cu ouale, adaugate pe rand.
Se scoate aluatul pe o plansa tapetata cu faina, se mai framanta putin si se face sul (ca o rulada). Se taie cate o bucata de aluat cu un cutit, se intinde bucata putin in mana, se aseaza pruna in mijloc si se modeleaza sub forma de sfera.
Pana se modeleaza galustele, se pune o cratita cu apa si putina sare la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga pe rand galustele cu prune.
Se lasa la fiert aprox. 10 min si apoi se scot direct in tigaia cu pesmet prajit.
Cat timp fierb galustele pregatim pesmetul: intr-o tigaie se pune putin ulei, se lasa la incins, se adauga pesmetul, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se prajesc pana prinde pesmetul o culoare maronie.
Se dau galustele cu prune prin pesmet, sa fie bine acoperite si pot fi servite.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu