900 gr faina
1 pachet margarina (250 gr)
60 gr untura (poate fi inlocuita cu 100 gr unt)
5 linguri ulei
2 linguri smantana
20 gr drojdie
2 oua + 1 ou pentru uns covrigii
150 gr branza telemea rasa
1 lingurita zahar
4 linguri lapte
o lingurita sare
1 varf cutit chimen macinat (eu nu am folosit in compozitia covrigilor, am presarat seminte de chimen pe deasupra)
Faina se pune intr-un castron, peste care se adauga drojdia amestecata cu lingurita de zahar si laptele.
Se adauga si restul ingredientelor si se framanta un aluat potrivit de tare, care se lasa sa creasca putin.
Daca aluatul este prea tare la framantat se adauga cate o lingura de apa pana capata o consistenta potrivita. Acesta trebuie sa fie destul de moale si sa se desprinda de pe castron.
Se intinde o foaie groasa de 0.5 cm si se taie cu forma de covrigi. Se ung covrigii cu ou batut si se presara chimen (se pot presara si cu susan, cum am facut eu, sau branza rasa).
Se aseaza in tava si se dau la cuptor la 170° pana sunt rumeniti.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu