Cantitatile din reteta de mai jos sunt pentru o tava mica - cu diametrul de 18 cm.
Blat:
3 oua
4 linguri de zahar
un plic zahar vanilat
o lingura mare de iaurt
patru linguri de ulei
120 gr morcov ras (1 morcov mare)
120 gr nuca taiata si prajita
patru linguri făină
jumatate plic de praf de copt
Ouale se separa si albusurile se pun intr-un bol pentru mixer, iar galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ulterior iaurtul si ulei si se mai amesteca sa se omogenizeze bine.
Se adauga morcovul ras fin, nuca si scortisoara si se amesteca in continuare.
Se adauga faina si praful de copt si se amesteca pana la omogenizare.
Albusurile se bat spuma tare si cand sunt bine batute se adauga la compozitia de mai sus si se amesteca cu o spatula cu miscari largi, pentru a ramane blatul aerat.
Se toarna in tava tapetata cu untura si faina si se pune la copt la 170° C pentru 30 de min, pana devine ferm si rumenit.
Crema:
400 gr brânză de vaci scursa bine
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
250 ml frisca lichida
lime sau portocala penru aroma
jumatate plic de gelatina alimentara
Branza de vaci se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga gelatina hidratata si topita, coaja de lime rasa si suc de lime, sau portocala.
Se bate frisca tare si se amesteca cu crema de branza.
Cand blatul s-a racit se taie in trei parti egale, se insiropeaza cu un sirop facut din apa cu zahar si vanilie si se umple cu crema.
Daca sunteti adeptii unor deserturi care nu sunt foarte dulci aceasta reteta vi se potriveste perfect.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu