Tartă sărată cu pui, legume si ton

 Blat tarta:

250 gr de faina alba 
100 gr untura (daca nu aveti untura se poate folosi si unt - 130 gr)
1 ou
6 -7 linguri apa   
un praf de sare

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se framanata pana sunt bine omogenizate si aluatul se desprinde de pe mana.
Se impatura aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider pentru aprox. 1 ora.
Dupa ce a stat la frigider, il intindeti pe blatul tapetat cu putina faina si il asezati in tava in care doriti sa pregatiti tarta.


Pentru umplutura va scriu ce am folosit eu, dar nu este necesar sa folositi toate ingredientele, daca nu le aveti. Sau puteti combina orice alte ingrediente care va plac.

Umplutura o puteti face din foarte multe combinatii.

Ceea ce am folosit eu si a iesit o tarta delicioasa:

300 gr piept de pui
o ceapa alba
un ardei capia
amestec mexican de legume
masline
broccoli fiert
cateva bucati de salata ardei copt de la borcan
o conserva ton
o cutie 200 ml smantana pentru gatit
3 oua

Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am pus la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. 
Dupa 4 min am adaugat, ceapa, ardeiul, broccoli fiert, amestecul de legume, sare, piper si le-am calit pana s-au inmuiat putin legumele. 

Am pus puiul cu legumele peste aluat, am adaugat maslinele fara samburi, taiate in jumatati, ardeiul copt si tonul.

De asemenea, puteti rade si branza peste acestea, daca doriti.

Am batut cele trei oua cu smantana pentru gatit si putina sare si le-am adaugat peste umplutura.

Am pus tarta la copt in cuptorul incins in prealabil la 170° C, pentru aprox. 35-40 de min (sau pana cand este rumenita).


Se poate servi atat calda, cat si rece a doua zi, de la frigider. 

Sosuri cu care o poate fi servita: sos de smantana cu usturoi, sos remoulade, ketchup, sos dulce acrisor.

Pofta buna!


Comentarii