Asezam pastrama intr-un vas de yena , fara adaos de apa sau vreun fel de grasime, pentru ca o sa se gateasca in suc propriu. Punem capacul vasului si dam la cuptor pentru 30 de min la 190° C.
Dupa cele 30 de min scoatem vasul, adaugam vin (alb sau rosu) cat sa acopere carnea si o punem inapoi la cuptor la 145° C pentru 1.30 - 2 h.
Nu se condimenteaza carnea cu nici un fel de condiment, nici sare sau piper, pentru ca este gata condimentata.
Pregatirea garniturii:
800 gr de morcovi se curata, se spala si se taie in bucati de aprox. 10 cm lungime si apoi fiecare bucata in patru fasii.
Se pune o lingura de unt in tigaie, se adauga morcovii si se calesc 5 min, intorcandu-se pe toate partile. Se adauga o cana de apa, 100 ml vin, o lingura sos de soia, o lingurita otet balsamic, o lingurita de zahar brun si o lingurita de miere.
Comentarii
Trimiteți un comentariu